Co-locating

Co-locating wil zeggen dat u één of meer eigen machines plaatst in een van de kasten van Nexus-IT op de AMS-IX. De AMS-IX is een van de belangrijkste knooppunten voor internet en telefonie in Europa. Nexus-IT levert u een 100Mbit verbinding met de AMS-IX. Door deze snelle verbinding is uw machine uitermate goed te bereiken voor het internet verkeer.

Co-locatie is uitermate geschikt voor bedrijven die diensten willen aanbieden (nader in te vullen) aan hun klanten. Verder biedt co-locatie een prima mogelijkheid om een Virtual Private Network aanleggen te leggen zodat medewerkers van het bedrijf overal en altijd kunnen aanloggen.

Inrichting van uw machines:
Het voordeel van Co-locating is dat u het machinepark naar eigen smaak kan inrichten. Wel kunnen wij u adviseren bij de inrichting van uw machine. Tevens kunnen wij de benodigde materialen leveren voor de opbouw van de machine.

Beveiliging
Uw machine is goed beveiligd op de AMS-IX. Dit knooppunt kent een 24 uurs bewaking en een zeer strenge toegangsregeling. Alleen ingeschreven personen krijgen na aanmelding toestemming om onder toezicht de ruimte te betreden.

Continuïteit
De ruimte waarin de machines zich bevinden is voorzien van een redundante stroomvoorziening en een dieselgenerator. Tevens is de ruimte voorzien systemen voor brandmelding, brandbestrijding en klimaatbeheersing.

Beheer
Bij co-locatie beheert u de machines zelf. U bent dus zelf verantwoordelijk voor het goed functioneren van het systeem. Wel kunnen wij u adviseren bij de inrichting en beheer van uw systemen. Bovendien leveren wij een SMS service, waarbij u een sms bericht ontvangt indien uw systeem niet meer reageert zodat u nooit van derden hoeft te horen dat uw systeem niet meer reageert. Tevens krijgt u van ons de mogelijkheid om de statistieken van uw machines te bekijken.

De machines zelf zijn te beheren op afstand. Omdat uw machine is aangesloten op een remote controlable power switch kunt u de machine op afstand kunt herstarten. Ook kan een facilitair beheerder op uw verzoek eenvoudige werkzaamheden verrichten aan uw server ('remote hands'). Denk hierbij aan het verwisselen van een back-up tape of het handmatig herstarten van uw machine.

Samengevat:
Plaatsing van 1 of meer servers in de systeemruimte van Nexus-IT
100 Mbit/s verbinding met de backbone op de AMS-IX
Vrijheid in de keuze van besturingssysteem en applicaties
Uitstekende facilitaire en veiligheidsvoorzieningen
Benodigde IP-adressen (in overleg)
Registratie domeinnaam
Remote controlable power switch