Telefonie

Bijna gratis telefoneren? Via Nexus IT is het mogelijk! Nexus ITlevert telefonie over ADSL! Zowel abonnementskosten als gesprekskosten zijn een fractie van de kosten die u normaal gewend bent. Zo wordt een gesprek binnen nederland altijd afgerekend tegen lokaal tarief. Dat is dus 0,028 van 08:00 tot 20:00. Een volledige lijst met alle tarieven staat verder op de site.

Hoe werkt het?

Heel simpel! Wanneer u via Nexus IT belt gaat uw gesprek via het Internet naar een centrale. Daar wordt uw gesprek overgezet op het vaste telefonienet en gaat het verder naar de telefoon van degene met wie u belt. Uiteraard kunt u ook gebeld worden, u krijgt een speciaal telefoonnummer dat begint met 084. Vanaf uiterlijk 1 augustus 2003 kunt u kiezen het bestaande vaste (KPN) nummer mee te nemen naar het Nexus IT abonnement of het 084- nummer om laten zetten naar een geografisch nummer. Wanneer iemand, van waar ook ter wereld, belt met zijn gewone telefoon naar uw telefoonnummer, gaat het gesprek via het vaste telefoonnet naar de centrale platforms. Hier wordt het gesprek overgezet op Internet waarna het via de Addpack naar uw telefoon wordt geleid. Nexus ITabonnees met een Addpack kunnen elkaar onbeperkt gratis bellen!

De techniek

Met de Addpack kun je met je gewone telefoon bellen en gebeld worden over het internet. De telefoon en PC zijn onafhankelijk van elkaar aangesloten op de Addpack, om te bellen en gebeld te worden hoeft uw PC dus niet aan te staan. Bellen via het internet is met de Addpack even simpel als gewoon telefoneren: gewoon de hoorn van de haak nemen en het nummer kiezen. Komt er een gesprek binnen dan gaat uw telefoon rinkelen. Het werkt zo:

Hoe zit het met de kwaliteit?

Er is veel gezegd en geschreven over de kwaliteit van internet telefonie. Wij zeggen: de kwaliteit is zeker zo goed als bij een mobiel gesprek als je een breedband internet verbinding hebt (kabel, DSL of Fibre to the Home). Wanneer u belt via de Addpack merkt uw gesprekspartner niet eens dat je via het Internet belt!

Wat hebt u nodig?

- Breedband Internetverbinding - Addpack
- Nexus Itabonnement
- Analoge telefoon

Wat hebt u niet (meer) nodig?

Omdat u belt en gebeld wordt via het internet over uw bestaande internetverbinding, is een gewone telefoonaansluiting niet noodzakelijk. Bij het bellen en gebeld worden maakt u alleen gebruik van de Nexus IT breedbandinternetverbinding, de Addpack en een analoge telefoon. U hebt dus geen PC nodig om te bellen of gebeld te worden via internet!

De beperkingen van het abonnement

- Als de stroom uitvalt, kunt u niet bellen
- U kunt nog geen 090x nummers bellen (dit wordt binnen 3 maanden mogelijk)
- Faxen, wisselgesprek, doorschakelen (*21) en wekservice (nog) niet mogelijk
- U belt altijd via Nexus IT (bellen via carrier select bedrijven zoals bijvoorbeeld Tele2 is niet mogelijk)
- Degene die jou belt op je 084 nummer betaalt interlokaal tarief
- Vanaf Dutchtone en O2 mobiele telefoons is het nog niet mogelijk om naar 084 nummers te bellen

LET OP:

Vanaf uiterlijk 1 augustus 2003 krijgt u van Nexus IT een normaal geografisch nummer. U kunt hierbij kiezen uit 2 mogelijkheden: - U laat het nummer van uw huidige huidige vaste verbinding (bijv. KPN) overzetten naar je Nexus IT abonnement.
- U vraagt een nieuw geografisch nummer (bijv. 010 voor Rotterdam) aan voor jouw Nexus IT abonnement.
Vanaf het moment dat u de beschikking hebt over een normaal geografisch nummer bent u vanaf alle telefoons te bereiken