Als je een portofoon wil kopen, dan is het handig om te weten waar je op moet letten. Je hebt waarschijnlijk allerlei vragen die je eerst nog beantwoord wil hebben voordat je portofoons aan gaat schaffen. Hoeveel heb je er nodig? Welk bereik heb je nodig? Welk merk wil je? We begrijpen dat je dit eerst wil weten voordat je portofoons aan gaat schaffen. Daarom hebben we allerlei informatie voor je opgesteld. 

Voor elke branche een portofoon 

Elke branche heeft andere eisen aan een portofoon en dat is ook niet zo gek. Voor de retail is het belangrijk dat ze compact zijn in formaat, maar ook een licht gewicht hebben en gemakkelijk is in gebruik. Voor de evenementenbranche is dit natuurlijk ook belangrijk, maar hierbij is het ook belangrijk dat de oortjes een goed bereik hebben en op afstand ook goed werken. In de industriebranche moeten ze juist weer goed tegen een stootje kunnen. Voor elke branche zijn er weer speciale oortjes, oftewel portofoons.  

Welk merk moet je kiezen? 

Er zijn veel verschillende portofoons en ook nog eens verschillende merken. Welk merk is het beste? Voor de branches hospitality, retail en kleine tot middelgrote bv’s zijn licentievrije portofoons het meest geschikt. Wanneer er extra bereik toegevoegd dient te worden, dan is de digitale of DMR-portofoon geschikt. De bekendste merken zijn Motorola portofoons en Kenwoord portofoons. De meest bekende van deze twee is dan wel Motorola. Dit is dan ook een Amerikaanse multinational. Kenwood is naast de Motorola ook een goed merk en is een goed alternatief van de Motorola portofoon. 

Waar moet je nou precies op letten? 

Het is in ieder geval belangrijk dat je voor je eigen branche goed bepaald wat er nodig is. Wat is het bereik, welke accessoires heb je nodig en hoe zit het met de robuustheid. Dus heb je de oortjes nodig in weer en wind? Of gebruik je ze alleen maar binnen. Bepaal dit van tevoren goed en koop aan de hand van deze kennis de portofoons.  

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *