“De beste plek om een lijk te begraven is pagina 2 in Google” is een bekende grap bij online marketingbureaus. Omdat niemand verder kijkt dan de eerste pagina wanneer hij iets zoekt op Google. Om gevonden te worden is het dus belangrijk dat jouw website als zoekresultaat op de eerste pagina zichtbaar is. Hoe je dit doet leggen we je graag uit. 

Zo kom je hoger in de organische zoekresultaten 

Hoger in de organische zoekresultaten komen doe je allereerst door goede content te creëren. Als je weet op welke zoekwoord je gevonden wilt worden, ga je hier over schrijven. Belangrijk is dat je het zoekwoord regelmatig laat terugkeren in de tekst, maar niet te vaak, het moet geen overkill worden. Wanneer je een goedgeschreven tekst hebt, zal Google dit opmerken en jouw website laten scoren in de zoekresultaten. Wanneer er weinig concurrentie op dit zoekwoord is, scoor je hoog in de zoekresultaten. Wanneer je veel concurrenten op dit zoekwoord hebt, is alleen een goede tekst niet voldoende. Naast een goede tekst is linkbuilding ook van belang om hoger in de organische zoekresultaten te komen. 

Linkbuilding voor betere organische zoekresultaten 

Om beter gevonden te worden in de organische zoekresultaten is linkbuilding erg belangrijk. Wanneer een andere website linkt naar jouw website, heet dit linkbuilding. Zoekmachines als Google zien zo’n link als een verwijzing. De andere site adviseert bezoekers jouw website te bezoeken. Hoe meer je van deze verwijzingen hebt, hoe hoger je gevonden wordt in de zoekresultaten. Belangrijk is wel dat de verwijzingen van relevante, betrouwbare sites komen. Heb jij een website over auto’s, is een verwijzing van een website van een autodealer relevanter dan een verwijzing van een website van een tandarts.  

Linkbuilding uitbesteden 

Je kan ervoor kiezen om zelf te gaan linken met andere, relevante websites, maar dit is behoorlijk arbeidsintensief. Je kan ook linkbuilding uitbesteden. Door linkbuilding uit te besteden aan specialisten van een online marketingbureau zorg je ervoor dat jouw website beter gevonden wordt in de organische zoekresultaten.  

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *